Opdag Europa – et brætspil om EU

‘Opdag Europa’ er et brætspil, der inviterer eleverne på en rejse gennem Europa. De rejser sammen i grupper og overnatter hos lokale undervejs. For at komme frem skal de svare rigtigt på en række spørgsmål.  

Spillet giver eleverne en oplevelse af EU som et samlet geografisk område med en række fælles regler – og en forståelse af, hvordan beslutninger truffet i EU påvirker deres egen og andre europæeres hverdag.

 

Tidsforbrug: cirka 60 min. 

Vi har desværre ikke flere gratis klassesæt. Men du kan downloade spillet fra boksen til højre.

 

I 2020 udbyder vi 20 arrangementer, hvor vi kommer ud på skolerne og afholder brætspilssaloner med udgangspunkt i spillet. Hvis du melder dig ind i foreningen via linket herunder, vil du få besked, lige så snart vi udbyder brætspilssalonerne.

 

Det er gratis at være medlem af foreningen YouGlobe. Som medlem får du besked om nye materialer og har fortrinsret til gratis materialer og skolebesøg. 

Opdag-Europa.png

download bRætspil


Print en spilleplade (to A3-ark, som du klistrer sammen), et sæt spørgsmålskort (blå, rød og gul rute) samt en spillevejledning til hver gruppe. Herudover skal I bruge tre spillebrikker i farverne blå, rød og gul pr. gruppe. 

Vi anbefaler, at der er mindst seks elever i hver gruppe, da de spiller sammen to og to fordelt på tre hold.

Brætspillet 'Opdag Europa' er udviklet i samarbejde med MSc Political Science Esben Tikjøb Mogensen. Materialet er støttet af Europa-Nævnet.