mellemtrin

Bjørg-Lux.png

Frihed og frisind

DANSK / SAMFUNDSFAG / TRIVSEL: 'Frihed og frisind' handler om frihedsrettigheder, frisind og ligestilling. Der er fokus på følelsen af at være anderledes. Iman går med muslimsk tørklæde, Lux og Bjørk har ingen mor, men to fædre, og Awin Andreas er født i en pigekrop. Hvordan reagerer omgivelserne, og hvordan påvirker det de unge selv, at omgivelserne opfatter dem som anderledes? Materialet er udviklet i 2018 med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler. 

IMG_5670.jpg

Mobbestop

TRIVSEL: Mobbestop handler om forebyggelse af mobning. Materialet består bl.a. af samværsregler, materiale til at styrke klassens fællesskab, en forældre-quiz, der lærer forældrene, hvordan de kan være med til at forebygge mobning, samt gode råd til både lærere, forældre og elever, der oplever mobning. Materialet er udarbejdet i 2018 med støtte fra TrygFonden og mobbefaglig bistand fra Red Barnet.  

olebild1.jpg

Demokrati under udvikling

DANSK / SAMFUNDSFAG / TRIVSEL: 'Demokrati under udvikling' er Undervisningsministeriets kampagne om fællesskab, demokrati og medborgerskab i 2018. YouGlobe har udviklet hovedparten af materialet til mellemtrinnet om demokratisk deltagelse, demokratiske handlekompetencer, demokratiske fællesskaber og den demokratiske samtale. Eleverne kan bl.a. deltage i en samtalesalon, udvikle et projekt til gavn for andre, lære om elevdemokrati på skolen og demokratiet i en kommune.