Om foreningen YouGlobe

Foreningen YouGlobe udvikler gratis undervisningsmaterialer og dialogmøder til grundskoler og ungdomsuddannelser  – om digital dannelse, mobning, social innovation, demokrati og medborgerskab mm. Målet er at klæde børn og unge på til at tage aktiv del i deres nære omgivelser og samfundet som helhed og give dem mod på at påvirke de fællesskaber, de indgår i, på en positiv måde. 

YouGlobe blev stiftet som forening i 2012 i samarbejde med en række ungdomsorganisationer og uddannelsesinstitutioner og med støtte fra Undervisningsministeriet. Siden har vi afholdt over 300 dialogmøder på uddannelsesinstitutioner over hele landet og udviklet en lang række undervisningsmaterialer og -koncepter til grundskole, gymnasium og sprogskoler.

Flere end 50.000 elever over hele landet har deltaget i et af YouGlobes dialogmøder, og endnu flere har modtaget undervisning med udgangspunkt i foreningens undervisningsmaterialer.

Foreningen udvikler projekter med støtte fra fonde og puljer eller via forskellige samarbejdspartnere. Hvis din forening, uddannelsesinstitution – eller hvor du nu kommer fra – har ideer til et samarbejde, hører vi gerne fra jer. 

Kontakt

Helle Thilo

PROJEKTLEDER Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med speciale i trykte medier. Har bl.a. arbejdet for Computerworld, Hovedstadens Udviklingråd, Trafikselskabet Movia, Mediehuset Ingeniøren og Version2 og været skribent på Vores Børn, Magasinet Sundhed, Schleroseforeningens magasin m.fl. Helle har i regi af YouGlobe flere års erfaring med udvikling af dialogmøder samt undervisningsmateriale og -koncepter.

Kontakt: het@youglobe.dk / 29931282

Nicola Boserup

PROJEKTLEDER Journalist og cand.comm. fra RUC med speciale i læring og udvikling af undervisningsmateriale. Nicola er desuden BA i dansk sprog og medier og har en samfundsvidenskabelig basisuddannelse i politologi, økonomi og sociologi. Nicola har tidlligere arbejdet med journalistik og kommunikation og arbejder nu primært med udvikling af undervisningsmateriale, undervisningskoncepter og dialogmøder.

Kontakt: nib@youglobe.dk / 26830653

Marie Enevoldsen

MODERATOR Marie Enevoldsen er journalist og har i mange år arbejdet med formidling til teenagere, bl.a. som skribent og redaktør for et ungdomsmagasin. Marie har også en fod inden for i teatrets verden. Sammen med to studieveninder fra sit bachelorstudie i dramaturgi kører hun teaterselskabet Det andet Scenarie, som især laver teater til børn og unge. Marie er moderator på YouGlobes mobbestopmøder.

Jacob Yulzari

MODERATOR Jacob Yulzari læser statskundskab på Københavns universitet og er meget interesseret i, hvordan mennesker forholder sig til det samfund, som de begår sig i, og hvordan meninger bliver skabt. Han kan godt lide at møde forskellige mennesker med forskellige holdninger og tror på, at samtale og oplysning kan rykke os som mennesker i alle sammenhænge.  

David Christensen

MODERATOR David Christensen læser statskundskab på Københavns Universitet. Han har en særlig interesse for sproglig formidling og kommunikation. Han er drevet af at bidrage med øget forståelse mellem samfundsgrupper via medieret kommunikation. Han er meget interesseret i, hvad der rør sig i samfundet, og hvordan forskellige mennesker opfatter verden.

Henriette With

MODERATOR Henriette With læser pædagogisk psykologi på Aarhus Universitet. Hun har masser af erfaring med at arbejde med børn og unges relationer og brænder for at beskæftige sig med motivation. Henriette er moderator på YouGlobes mobbestopmøder. Desuden er hun projektleder på Red Barnet Ungdoms antimobbeprojekt MobSquad.

Malvina Miranda Schirmer

MODERATOR Malvina Miranda Schirmer har som teamleder på Camp True North erfaring med at inspirere og motivere teenagere inden for personlig udvikling og samarbejde. Hun er optaget af utraditionelle tilgange til læring og studerer uddannelsesvidenskab. Malvina er tidligere lærervikar og i dag projektleder på Red Barnet Ungdoms antimobbeprojekt, MobSquad. Hun er desuden moderator på YouGlobes mobbestopmøder og samtalesaloner.

Emilie Hendel Møller

MODERATOR Emilie Hendel Møller har flere års erfaring med formidling til børn og unge. Hun er journalist og arbejder fortrinsvis med emner i den følsomme ende. Det kommer blandt andet til udtryk, når hun debatterer emner som mobning og trivsel – empatisk, uhøjtideligt og i øjenhøjde med børn og unge. Emilie er moderator på YouGlobes mobbestopmøder.
 

Jesper Bonde Hansen

TEKNIKER Jesper Bonde Hansen er bachelor i historie og kandidat i dramaturgi ved Aarhus Universitet. Jesper har arbejdet for flere teatre i Aarhus, hvorfra han har sine kompetencer som tekniker og afvikler. Derudover har Jesper arbejdet som projekt- og eventkoordinator og har et skarpt og analytisk blik på forestillinger, events og andre iscenesættelser.
 

Nikolai Weissert

PROJEKTMEDARBEJDER Nikolai Weissert er politisk interesseret på den lidt nørdede måde og pjattet med at diskutere demokrati. Han læser statskundskab på Københavns Universitet, hvor han også er personlig assistent for en af professorerne. Desuden arbejder han for konsulenthuset Pluss Leadership. Nikolais mål er at få mennesker til at tale sammen på kryds og tværs og udfordre dem på deres holdninger.

Jannie Gram Christensen

MODERATOR Jannie Gram Christensen læser kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har faciliteret valgmøder på gymnasier for op mod 400 elever og modereret forskellige projekter på Syddjurs Ungdomsskole, målrettet unge på vej ud på arbejdsmarkedet. Desuden har hun stor erfaring med at moderere fokusgrupper.  

Tiril Lewis

UNGEDEBATTØR Tiril Lewis går i gymnasiet på Østerbro, hvor hun har samfundsfag, engelsk og spansk. Hun holder meget af at læse og være social og kan rigtig godt lide at debattere og diskutere. Blandt andet har hun debatteret unges brug af sociale medier og elevinddragelse i undervisningen på nogle debatmøder for unge, som YouGlobe afholdt i samarbejde med en række biblioteker. 

Trina Rosenberg

UNGEDEBATTØR Trina Rosenberg er nybagt student og arbejder pt. hos loppesupermarkedet Lop It. I gymnasietiden var hun en del af Akademiet for Talentfulde Unge, ligesom hun har været aktiv i Grøn Skole. Siden 2012 har Trina været aktiv i det Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, hvor hun har besiddet flere tillidsposter og siddet i spidsen for flere lokale valgkampe. 

Astrid Jurin Hansen

UNGEDEBATTØR Astrid er 18 år og går til daglig på HHX Hillerød på 3. år. Ved siden af skolen er hun en del af Akademiet For Talentfulde unge, hvor hun også er engageret som tutor for akademiets nye årgang. Hun elsker at debattere og har i regi af YouGlobe deltaget som debattør på en række dialogmøder om sociale medier og om elevindragelse. Astrid har tidligere været engageret i Danske Skoleelever, hvor hun har undervist elevråd over hele landet.

YouGlobes medstiftere

Følgende var med til at stifte foreningen i 2012:
Ung i Roskilde

Station Next
Sammenslutningen af Unge med Handicap
UP Ungdomsproduktion
Filmby Århus
Somali Diaspora Organisation
Espergærde Gymnasium
Nordfyns Gymnasium
Ørestad Gymnasium
Århus Statsgymnasium
CPH West
Cathrine Gyldensted
Kristian Leth 
Peter Engel
Nicola Boserup
Helle Thilo

Samarbejds-partnere

Følgende har YouGlobe samarbejdet med om forskellige projekter: 
KFUM-Spejderne i Danmark
Ballerup Bibliotek

Rødovre Bibliotek
Øbro Jagtvej Bibliotek 
Danske Regioner

Social- og Integrationsministeriet
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning
Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
Akademiet for Talentfulde Unge
Handelsgymnasiet JTP ved Niels Brock
Vallekilde Højskole

Tilmeld YouGlobes nyhedsbrev