Book debatmødet 'EU's rolle i løsningen af globale problemstillinger'

I efteråret 2018 og foråret 2019 kan gymnasier få besøg af debatmødet ‘EU’s rolle i løsningen af globale problemstillinger’, som afholdes af foreningen YouGlobe. 

På debatmødet debatterer repræsentanter fra Europæisk Ungdom, Folkebevægelsen mod EU og Dansk Folkepartis Ungdom med eleverne, hvilken rolle EU spiller i løsningen af globale udfordringer som klimaforandringer og migrations- og flygtningekrisen.

Møderne varer 1,5 time og styres af en ung moderator fra YouGlobe. Eleverne har mulighed for at deltage i debatten både mundtligt og via sms’er, som vises på en storskærm.

Op til 12 klasser kan deltage i debatmødet, og der behøver ikke være lærere til stede. Skolen skal stille med computer, projektor, storskærm, lydanlæg, mikrofon og internet.

OBS! Vi har tidligere udbudt 10 gratis møder støttet af Europa-Nævnet. Disse møder er booket.

Program for EU-debatmødet

8.00 Velkomst og præsentation af program og paneldeltagere. 

8.15 TEMA 1: Klimakrisen - hvordan løser vi den? (Klimaforandringer og Paris-aftalen). 

8.20 Debat mellem paneldeltagere og elever.

8.35 Bevægelsesøvelse, hvor eleverne markerer, hvilken af de tre paneldeltagere de umiddelbart er mest enige med (Europæisk ungdom, Dansk Folkepartis ungdom, Folkebevægelsen mod EU).

8.45 TEMA 2: Migrations- og flygtningekrise; hvordan løser vi den uden at bryde menneskerettighederne? (Tyrkiet-aftalen).  

8.55 Debat mellem paneldeltagere og elever med fokus på:

  • Hvad mener I om, at man betaler Tyrkiet for at holde migranter ude fra Europa - mod at sætte skub i forhandlinger om Tyrkiets medlemskab af EU? 
  •  Virker aftalen overhovedet, når så mange migranter er strandet i Grækenland?
  • Hvad synes I skal være succeskriterierne for aftalen?

9.10 Oplæg om menneskerettighederne og den kritik, Tyrkietaftalen har fået i forhold til menneskerettighederne.

9.15 Debat mellem paneldeltagereog elever med fokus på:

  • Er det en overtrædelse af menneskerettighederne, når EU tillader, at tusindvis af migranter lever under kummerlige forhold i græske flygtningelejre?
  • Er det en god idé, at EU indgår en aftale med Tyrkiet, som er et land, der forbindes med overtrædelse af menneskerettighederne?
  • Nærhedsprincippet - er det et godt princip? 

9.30 Farvel og tak for i dag.

Book debatmøde

Det koster 4.000 kr. at få besøg af debatmødet. (Gælder ikke Bornholm og andre ikke brofaste øer. Her aftales særskilt pris.)

Når du udfylder nedenstående, hører du fra os inden for få dage, hvorefter du har mulighed for at bekræfte en endelig booking. 

Når du udfylder nedenstående, accepterer du vores fortrolighedspolitik.

Mødet understøtter følgende faglige mål:

  • Forklare begivenheder og udviklingstendenser i det internationale system og diskutere Danmarks handlemuligheder i forbindelse hermed.
  • På et fagligt grundlag argumentere sammenhængende og nuanceret for egne synspunkter og indgå i en faglig dialog.
  • Undersøge og dokumentere et politikområde, herunder betydningen af EU og globale forhold.